Francouzský salát z Nice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský salát z Nice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63796 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
500 g | Brambory rané |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát ledový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 264,5mg |
Draslík | 531,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský salát z Nice postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme ve slupce, vejce uvaříme natvrdo. Omyté a očištěné zelené fazolky krátce povaříme a potom ještě rychle orestujeme na pánvi. |
2 | Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, neoloupané brambory nakrájíme na plátky nebo na klínky a vejce na čtvrtky nebo na osminky. |
3 | Mísu, v níž budeme salát podávat, potřeme uvnitř nadrceným česnekem. Dno poklademe salátovými listy a potom přidáme nakrájenou zeleninu, ančovičky a tuňáka. Nakonec salát posypeme olivami a ochutíme zálivkou umíchanou z oleje, octa, dijonské hořčice, pepře a soli. |
Poznámka
Při podávání můžeme doplnit bílou bagetou.