Jednoduchý recept

Řecká musaka s bramborami a lilky

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63797
Kategorie: Maso

Ingredience

500 ml Bešamel
4 ks Bobkový list
400 g Brambory
3 ks Celer řapíkatý
5 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Lilek
500 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 122kJ
13% Sacharidy 45 g
68% Tuky 51 g
51% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Řecká musaka s bramborami a lilky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a celer nakrájíme najemno, česnek nasekáme na plátky. V hrnci připravenou zeleninu orestujeme na oleji, přidáme mleté maso a dále restujeme. Přidáme 2 bobkové listy, protlak, podlijeme červeným vínem a necháme alkohol vyvařit. Potom přilijeme vývar. Dusíme doměkka, podle chuti osolíme a opepříme. Lilky nakrájíme na plátky a z obou stran restujeme. Osolíme, opepříme a posypeme skořicí. Bešamel okořeníme 2 bobkovými listy. Oloupané brambory nakrájíme na plátky.

2

Část brambor urovnáme na dno zapékací mísy a zalijeme trochou bešamelu. Poté do mísy rozprostřeme vrstvu masovo-zeleninového ragú a poklademe lilkem. Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Zakončíme masem a bešamelem.

3

Musaku pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 až 45 minut

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept