Jednoduchý recept

Chřest s pošírovaným vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63799
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Chřest bílý
300 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 190kJ
5% Sacharidy 20 g
26% Tuky 20 g
15% Sodík 307 mg
19% Bílkoviny 11 g

Chřest s pošírovaným vejcem postup přípravy receptu:

1

Bílý chřest oloupeme, konce odlomíme nebo zařízneme. Chřest uvaříme ve vodě s cukrem, máslem, citronovou šťávou a solí. Zelený chřest nemusíme loupat, pokud je křehký. Stačí dobře omýt, dřevnaté konce odlomit nebo zaříznout a chřest uvařit v osolené vodě. Oba druhy chřestu by měly být dobře uvařené, ne však rozvařené.

2

Uvařený chřest marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a mletého pepře. Podáváme s pošírovaným vejcem.

3

Pošírované vejce: přivedeme k varu asi dva litry vody (můžeme do ní přidat trochu octa, který napomáhá sražení) a uprostřed uděláme vír. Na mělký talířek rozklepneme vejce a necháme je volně sklouznout do vroucí vody. Voda by měla jen lehce probublávat. Vejce vaříme jen 2-3 minuty, aby vnitřek zůstal tekutý. Uvařené vejce vyjmeme děrovanou naběračkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept