Lanýžové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lanýžové máslo
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 638 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
2 ks | Lanýž |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
0% Sacharidy 1 g
55% Tuky 41 g
9690% Sodík 194 g
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 65,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lanýžové máslo postup přípravy receptu:
1 | Utřeme pečlivě máslo až do pěny. |
2 | Přimícháme jemně rozsekané lanýže, osolíme a ochutíme několika kapkami citronové šťávy. |
3 | Podává se jako výborný doplněk k vařeným rybám a korýšům. |