Jednoduchý recept

Vepřová roláda se špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6380
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 kg Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 153kJ
1% Sacharidy 5 g
83% Tuky 62 g
14% Sodík 273 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vepřová roláda se špenátem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C.

2

V pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

3

Poté vmícháme omytý a okapaný špenát ,ochutíme solí, pepřem a dusíme dokud špenát nezvadne.

4

Špalík masa prokrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát. Maso rozbalíme a přes potravinovou fólii rozklepeme .Poté na něj rozprostřeme špenát. Ze širší strany zarolujeme do rolády a ovážeme potravinářským provázkem.

5

Ze všch stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.

6

V pánvi rozpálíme zbytek oleje a roládu ze všech stran opečeme. Vložíme do pekáče i s výpekem a pečeme cca 60min. Průběžně přeléváme výpekem.

7

Po vyjmutí necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky.

Poznámka

Podáváme např. s pečenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept