Vepřová roláda se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda se špenátem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6380 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kg | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | V pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. |
3 | Poté vmícháme omytý a okapaný špenát ,ochutíme solí, pepřem a dusíme dokud špenát nezvadne. |
4 | Špalík masa prokrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát. Maso rozbalíme a přes potravinovou fólii rozklepeme .Poté na něj rozprostřeme špenát. Ze širší strany zarolujeme do rolády a ovážeme potravinářským provázkem. |
5 | Ze všch stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. |
6 | V pánvi rozpálíme zbytek oleje a roládu ze všech stran opečeme. Vložíme do pekáče i s výpekem a pečeme cca 60min. Průběžně přeléváme výpekem. |
7 | Po vyjmutí necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Podáváme např. s pečenými brambory.