Recept

Kukuřičná kaše s baby špenátem a žampióny

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63801
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule lahůdková
60 g Hlíva ústřičná
2 špetka Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl
2 špetka Sůl mořská
Krupicová kaše - polenta
125 g Kukuřičná krupice T 600
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 355kJ
16% Sacharidy 56 g
10% Tuky 7 g
38% Sodík 752 mg
17% Bílkoviny 9 g

Kukuřičná kaše s baby špenátem a žampióny postup přípravy receptu:

1

Omyté mladé listy špenátu dáme do síta a přelijeme je vroucí vodou. Když voda odkape, listy pokrájíme na menší kusy. Menší očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme na kroužky a stroužky česneku utřeme se solí. Očištěnou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké proužky.

2

V pánvi si na rozehřátém másle a oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou hlívu a společně ji s cibulkou osmažíme do zlatova. Ochutíme ji kmínem, pepřem a solí, přidáme špenát a pod pokličkou směs 7-8 minut podusíme. Ke konci vaření přimícháme na dochucení utřený česnek. Houby se špenátem uchováme teplé.

3

Mezitím v rendlíku přivedeme k varu 500ml vody se solí. Kukuřičnou krupici promyjeme v sítu horkou vodou (zbavíme se tak hořkosti), poté ji dáme do vroucí vody, snížíme teplotu a za stálého míchání uvaříme kaši - polentu. Vaříme ji jen několik minut, krupice rychle nasákne vodou. Musíme dát jen pozor, protože kaše při vaření prská.

4

Uvařenou kaši dáme na talíře, do středu kaše poklademe kopečky špenátu s hlívou a hned chutnou polentu servírujeme.

Poznámka

Kukuřičnou kaši podle chuti můžeme vařit hustou nebo i řidší - podle množství vody. Jinak je obvyklý poměr: na 250g kukuřičné krupice 1l vody + sůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept