Recept

Ovocné žvýkací bonbony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63804
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

160 g Cukr krupice
155 g Kukuřičný sirup
0,5 kávová lžička Kyselina citronová
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ovocná příchuť
0,1 kávová lžička Potravinářská barva

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 887kJ
9% Sacharidy 32 g
13% Tuky 10 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Ovocné žvýkací bonbony postup přípravy receptu:

1

Vyložíme formu na biskupský chlebíček alobalem a postříkáme olejem ve spreji. Použijeme formu o rozměrech 23 x 12,5 cm.

2

Do středně velkého rendlíku s těžkým dnem vložíme máslo, kukuřičný sirup a cukr, smícháme a směs za stálého míchání ohříváme na středně silném ohni dokud se cukr nerozpustí a máslo nerozehřeje. Navlhčíme štětec a směs na stěnách rendlíku setřeme, abychom zabránili tvoření krystalů. Jakmile začne směs vřít, vložíme do rendlíku cukrářský teploměr.

3

Vaříme za občasného míchání až do teploty 118 °C. To je ideální teplota aby byly bonbony dostatečně měkké na žvýkání a přitom držely tvar. Pokud chceme mít bonbony měkčí, zahříváme směs jen na 116,5 °C, chceme-li naopak tvrdší, zahříváme na 120 °C.

4

Rendlík odstavíme a vmícháme do směsi ovocnou příchuť podle naší volby, kyselinu citronovou a zvolenou potravinářskou barvu. Nalijeme směs do formy a necháme při pokojové teplotě vychladnout a ztuhnout.

5

Směs vyklopíme a odstraníme z ní alobal. nakrájíme ji velkým ostrým nožem na čtverečky o velikosti 2,5 x 2,5 cm. Takto získáme 24 bonbonů. Každý bonbon zabalíme do voskovaného papíru, aby se k sobě nelepily a neztratily tvar. Ve vzduchotěsné nádobě je můžeme uchovávat až měsíc.

Poznámka

Při přípravě tohoto receptu můžeme použít jakoukoli ovocnou příchuť, já doporučuji nějakou nakyslou, třeba pomerančovou, citronovou, malinovou, nebo chuť kyselého jablka. Není potřeba přidávat kyselinu citronovou, dodá však bonbonům příjemnou nakyslost a umělé ovocné příchuti jsou pak podobnější přírodním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept