Recept

Salát z čerstvého špenátu s kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63805

Ingredience

150 g Baby špenát
4 plátek Chléb toastový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Dýňová semínka
50 ml Olej z vlašských ořechů
50 g Olivy černé
1 hrst Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rajčata polosušená
200 g Sýr kozí
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Med včelí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
10% Sacharidy 36 g
32% Tuky 24 g
34% Sodík 679 mg
34% Bílkoviny 19 g

Salát z čerstvého špenátu s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Připravíme salátovou zálivku: v misce vyšleháme med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze.

2

Do salátové mísy vsypeme dobře omyté špenátové listy, ochutíme je zálivkou a doplníme rajčaty a orestovanými ořechy. Zlehka promícháme.

3

Porce kozího sýru nejprve pečeme v troubě při 150 stupních asi minutu a půl a pak ještě krátce gratinujeme v troubě pod grilem. Podáváme společně se salátem, můžeme přidat i plátek chleba opečený na olivovém oleji, olivy, pár kapek ořechového oleje či dýňová semínka.

Poznámka

Do salátu můžeme přidat i jiné druhy ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept