Jednoduchý recept

Studená avokádová polévka s dýní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63808

Ingredience

1 ks Avokádo
2 polévková lžíce Celer - nať
2 špetka Chilli koření mleté
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 špetka Sůl mořská
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
Vařená dýně
1 ks Bobkový list
400 g Dýně Hokkaidó
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 089kJ
8% Sacharidy 28 g
23% Tuky 17 g
38% Sodík 760 mg
36% Bílkoviny 20 g

Studená avokádová polévka s dýní postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme vařit oloupané kousky dýně. Přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření. Vaříme je přibližně 10-12 minut pod poklicí doměkka. Poté dýni scedíme, vývar zachytíme, dýni pokrájíme na malé kousky a dáme do mixéru.

2

Omyté avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu vyškrabeme a přidáme k dýni. Přilijeme 400ml vývaru z dýně, přidáme zakysanou smetanu, omytou celerovou nať, chilli koření, sůl a utřený stroužek česneku. Vše rozmixujeme dohladka na řidší pyré. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno.

3

Polévku posypeme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Tip: V teplých měsících podáváme polévku studenou, když je chladno, ohřejeme ji. K polévce můžeme podat osmažené česnekové kostičky celozrnného pečiva, nebo i pikantní restované krevetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept