Recept

Chutný brokolicový koláč se zeleninovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63810

Ingredience

Na vytření a vysypání formy
1 polévková lžíce Mouka špaldová
0,5 polévková lžíce Olej olivový
Koláč
150 g Brokolice
50 g Květák
4 polévková lžíce Mouka špaldová
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Česnek medvědí
Pyré
1 ks Avokádo
2 ks Karotka
1 ks Kedlubna
2 špetka Pepř bílý
200 g Sýr Lučina - termizovaný
2 špetka Sůl mořská
Na ozdobení koláče
1 ks Cibulka jarní
4 ks Rajčata Cherry

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
7% Sacharidy 26 g
45% Tuky 33 g
24% Sodík 472 mg
31% Bílkoviny 17 g

Chutný brokolicový koláč se zeleninovým pyré postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejemena 180°C. Koláčovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.

2

Omytou brokolici, kousek květáku a na kousky rozkrájený list medvědího česneku (2 lžíce) rozdělíme na růžičky, dáme je do mixéru a rozmixujeme je najemno. Rozmixovanou zeleninu dáme do mísy, smícháme ji s moukou, solí, pepřem a žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta. Pak těsto vylijeme do koláčové formy a dáme péct. Brokolicový koláč pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova.

3

Než se koláč upeče, připravíme si zeleninové pyré: očištěnou karotku a oloupanou kedlubnu jemně nastrouháme. Omyté avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku, pak ho oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Zeleninu dáme do mixéru, přidáme Lučinu, sůl, pepř a vše rozmixujeme na jemné pyré. Očištěnou jarní cibulku si pokrájíme na tenká kolečka, omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny.

4

Upečený brokolicový koláč necháme trochu vychladnout, pak ho nakrájíme na porce - trojúhelníky, na každou porci koláče (na talíři) rozetřeme zeleninové pyré, posypeme ho nadrobno pokrájenou jarní cibulkou, ozdobíme cherry rajčaty a podáváme.

Poznámka

Koláčová forma by měla mít přibližně průměr 22cm. Koláč podáváme teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept