Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63811 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Vařená zelenina | |
---|---|
100 g | Hrášek mražený |
600 g | Květák |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Vařená vejce | |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Ostatní suroviny | |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Majonéza yofresh |
100 g | okurky sterilizované |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 569,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 661,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Květák, Sůl, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Jogurt bílý, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Hořčice plnotučná, Majonéza yofresh, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny okurky sterilizované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozebereme na malé růžičky. Oloupanou mrkev omyjeme a podélně rozkrojíme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Sladkokyselé sterilované okurky nakrájíme na stejně velké kostičky jako mrkev. V kastrólku přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní mražený zelený hrášek a krátce 1-2 minuty ho povaříme, pak vyjmeme sítem, propláchneme ho pod studenou vodou a necháme vystydnout. Horkou vodu po hrášku přivedeme znovu k varu, vložíme do ní růžičky květáku a mrkev. Zeleninu budeme vařit pouze 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila, aby byla křupavá. V malém kastrólku uvaříme vejce natvrdo, vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Hrášek, květák, cibuli a na kostičky pokrájenou mrkev a vajíčka v míse promícháme s jogurtovou zárubovou majonézou a bílým jogurtem. Poté salát dochutíme solí, pepřem a hořčicí. |
3 | Salát před podáváním necháme vychladit. |