Jednoduchý recept

Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63811
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Vařená zelenina
100 g Hrášek mražený
600 g Květák
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Vařená vejce
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
Ostatní suroviny
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
3 polévková lžíce Jogurt bílý
4 polévková lžíce Majonéza yofresh
100 g okurky sterilizované
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 815kJ
7% Sacharidy 24 g
10% Tuky 7 g
27% Sodík 533 mg
17% Bílkoviny 10 g

Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozebereme na malé růžičky. Oloupanou mrkev omyjeme a podélně rozkrojíme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Sladkokyselé sterilované okurky nakrájíme na stejně velké kostičky jako mrkev. V kastrólku přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní mražený zelený hrášek a krátce 1-2 minuty ho povaříme, pak vyjmeme sítem, propláchneme ho pod studenou vodou a necháme vystydnout. Horkou vodu po hrášku přivedeme znovu k varu, vložíme do ní růžičky květáku a mrkev. Zeleninu budeme vařit pouze 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila, aby byla křupavá. V malém kastrólku uvaříme vejce natvrdo, vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Hrášek, květák, cibuli a na kostičky pokrájenou mrkev a vajíčka v míse promícháme s jogurtovou zárubovou majonézou a bílým jogurtem. Poté salát dochutíme solí, pepřem a hořčicí.

3

Salát před podáváním necháme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept