Recept

Květák v sezamovém kabátku s rajčatovým dipem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63812
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Květák
Trojobal
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
60 g Mouka cizrnová
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Sezam - semena
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Rajčatový dip
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
0,5 ks Chilli paprička
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 špetka Pepř bílý
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 011kJ
16% Sacharidy 59 g
24% Tuky 18 g
30% Sodík 595 mg
52% Bílkoviny 29 g

Květák v sezamovém kabátku s rajčatovým dipem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček si vyložíme pečícím papírem. Omytý květák rozemereme na malé růžičky. Připravíme si tři misky: v jedné rozšleháme vejce se solí a hořčicí, do druhé si nasypeme hladkou mouku a ve třetí smícháme cizrnovou mouku se sezamovými semínky.

2

Květákové růžičky nejdříve obalíme v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance se semínky. Obalený květák poklademe na plech s pečícím papírema vložíme ho do předehřáté trouby. Květák během pečení několikrát obrátíme, pečeme ho dozlatova přibližně 35-45 minut.

3

Mezitím si připravíme rajčatový dip: do mixéru dáme pokrájená oloupaná rajčata, nadrobno pokrájené stroužky česneku, omytý čerstvý kopr, bazalku, malou omytou pokrájenou chilli papričku, sůl, cukr a pepř. Vše jemně rozmixujeme a dáme do misek.

4

K upečenému teplému květáku podáváme rajčatový dip. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept