Restovaný Hermelín s ořechy a višňovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaný Hermelín s ořechy a višňovou omáčkou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63814 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
80 g | Salát Rosso |
2 ks | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Višňová omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 polévková lžíce | Višně |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 207,0mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Salát Rosso, Med včelí, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaný Hermelín s ořechy a višňovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z omytých listů salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře. Hermelíny částečně podélně rozřízneme tak, abychom je mohli otevřít. Pak do nich vložíme rozpůlené vlašské ořechy (1-2 lžíce)a na chvíli ho odložíme. |
2 | Připravíme si višňovou omáčku: omyté čerstvé vypeckované višně pokrájíme ma menší kousky, dáme je do rendlíku s troškou vody a pod poklicí je krátce, asi 5 minut povaříme. Pak k nim přimícháme med a vaříme 1-2 minuty za stálého míchání. Omáčku odložíme a uchováme teplou. |
3 | V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme hermelíny z každé strany. Zároveň při restování je posypeme kořením 4 barev. Restované Hermelíny poklademe na talíře, povrch Hermelínů ozdobíme po 2 lžicích višňové omáčky a hned horké servírujeme. |
Poznámka
Příloha: nasucho pečené osolené a okořeněné plátky brambor a konzervovaný chřest v mírně slaném nálevu.