Jednoduchý recept

Restovaný Hermelín s ořechy a višňovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63814
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
4 kávová lžička Pepř 4 barev
80 g Salát Rosso
2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
Višňová omáčka
1 polévková lžíce Med včelí
5 polévková lžíce Višně
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 446kJ
7% Sacharidy 26 g
51% Tuky 38 g
1% Sodík 13 mg
43% Bílkoviny 24 g

Restovaný Hermelín s ořechy a višňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z omytých listů salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře. Hermelíny částečně podélně rozřízneme tak, abychom je mohli otevřít. Pak do nich vložíme rozpůlené vlašské ořechy (1-2 lžíce)a na chvíli ho odložíme.

2

Připravíme si višňovou omáčku: omyté čerstvé vypeckované višně pokrájíme ma menší kousky, dáme je do rendlíku s troškou vody a pod poklicí je krátce, asi 5 minut povaříme. Pak k nim přimícháme med a vaříme 1-2 minuty za stálého míchání. Omáčku odložíme a uchováme teplou.

3

V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme hermelíny z každé strany. Zároveň při restování je posypeme kořením 4 barev. Restované Hermelíny poklademe na talíře, povrch Hermelínů ozdobíme po 2 lžicích višňové omáčky a hned horké servírujeme.

Poznámka

Příloha: nasucho pečené osolené a okořeněné plátky brambor a konzervovaný chřest v mírně slaném nálevu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept