Čekankový salát s medem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankový salát s medem a sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63816 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
2 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 190,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Hrušky, Med včelí, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankový salát s medem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Lístky omyté čekanky natrháme na větší kusy, omyté hrušky nakrájíme na kostičky. Sýr s modrou plísní nakrájíme nebo rozdrobíme na menší kousky. |
2 | V misce smícháme ocet s ořechovým olejem a medem, osolíme a opepříme. |
3 | V salátové míse promícháme natrhanou čekanku s polovinou připraveného dresinku a vmícháme nakrájené hrušky a sýr. Ořechy nahrubo nasekáme a salát jimi posypeme. Nakonec zakapeme zbylým dresinkem. |