Jednoduchý recept

Čekankový salát s medem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63816
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Čekanka
2 ks Hrušky
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 080kJ
4% Sacharidy 15 g
16% Tuky 12 g
22% Sodík 439 mg
15% Bílkoviny 8 g

Čekankový salát s medem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Lístky omyté čekanky natrháme na větší kusy, omyté hrušky nakrájíme na kostičky. Sýr s modrou plísní nakrájíme nebo rozdrobíme na menší kousky.

2

V misce smícháme ocet s ořechovým olejem a medem, osolíme a opepříme.

3

V salátové míse promícháme natrhanou čekanku s polovinou připraveného dresinku a vmícháme nakrájené hrušky a sýr. Ořechy nahrubo nasekáme a salát jimi posypeme. Nakonec zakapeme zbylým dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept