Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63819 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Cukr moučkový |
500 g | Lilek |
400 g | Mořský vlk |
60 ml | Olej z lískových ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 677,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 725,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Lilek, Mořský vlk, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z lískových ořechů nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a v pekáči namarinujeme moučkovým cukrem, citronovou šťávou, tymiánem a najemno nasekaným stroužkem česneku. |
2 | Připravený lilek pečeme pod poklicí v troubě při 200 stupních asi 40 minut. Během pečení průběžně mícháme, až lilek zkaramelizuje a změkne. Po upečení ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši, do které postupně zašleháme ořechový olej. Pokud je třeba, přendáme pyré ještě do hrnce a vyvaříme přebytečnou tekutinu. |
3 | Podáváme s pečeným mořským vlkem. |
4 | Příprava ryby: filety z mořského vlka po stranách nařízneme, osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve na straně s kůží. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve rovnoměrně dotýkaly. Přidáme 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, potom odstavíme z plotny a necháme dojít. |