Harissa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Harissa
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63822 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
500 g | Cibule |
1 ks | Deko |
2 kg | Feferony |
120 g | Med včelí |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 482,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 194,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Harissa postup přípravy receptu:
1 | Feferonky bez stopek umeleme s oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibulí. |
2 | Směs vložíme do kastrolu a na mírném plameni asi 20 – 25 minut dusíme za častého míchání. Poté přidáme olej, ocet, sůl, med a rozdrcené Deko. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme. |
3 | Směs plníme do sklenic, nejlépe od přesnídávek. Otočíme dne vzhůru a necháme vychladnout. |