Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63824
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

340 g Čokoláda hořká
170 g Fondán
30 g Máslo čerstvé
0,1 kávová lžička Potravinářská barva
0,1 kávová lžička Potravinářská příchuť

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
17% Sacharidy 63 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 17 mg
8% Bílkoviny 5 g

Fondán v čokoládě postup přípravy receptu:

1

Naneseme temperovanou čokoládu do 24 formiček na bonbony ( prohlubně musí být dostatečně hluboké ), necháme mírně ztuhnout a formičky obrátíme, aby odkapala nadbytečná čokoláda. Necháme zcela ztuhnout. Temperovanou čokoládu používáme proto, že bonbony půjdou z formiček snadno vyklopit a budou krásně lesklé, čehož při použití pouze rozehřáté čokolády nedocílíme.

2

Hněteme fondán s 30 ti gramy změklého másla pomocí kuchyňského robotu, dokud není měkký a hladký. když se nám zdá příliš tuhý, nebo když máme rádi silnější máslovou příchuť, můžeme přidat dalších 30 gramů másla. Rozdělíme hmotu na tolik dílů, kolik chceme mít příchutí a barev a do každého dílu zapracujeme malé množství příchuti a barviva.

3

naneseme fondán do formiček s vrstvou čokolády tak, aby nám nahoře zůstal ještě prostor pro přelití náplně čokoládou. Formičky uložíme na dvacet minut do chladničky a necháme máslový fondán ztuhnout.

4

Přelijeme náplň rozehřátou čokoládou a při pokojové teplotě necháme tuhnout, pak formičky uložíme na deset minut do chladničky. Poté bonbony opatrně vyklopíme z formiček, necháme dojít do pokojové teploty a můžeme servírovat.

5

Ve vzduchotěsné nádobě uložené v chladničce nám bonbony vydrží až dva týdny, nejlepší chuť a konzistenci ale mají při pokojové teplotě.

Poznámka

Můžeme zvolit příchuti a barvy dle vlastní chuti a nálady, nejlépe se však hodí ovocné příchuti a příchuť máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept