Steaky z tuňáka s chřestem a rajčatovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky z tuňáka s chřestem a rajčatovou salsou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tuňák obecný |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 452,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky z tuňáka s chřestem a rajčatovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Vyšší steaky z tuňáka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Můžeme je ještě zlehka posypat lístky čerstvého tymiánu (nebo jinou bylinkou.) |
2 | Rozpálíme gril (nebo pánev) a steaky z obou stran zprudka opečeme – jen krátce, asi 2 minuty z každé strany. |
3 | Maso by mělo být propečené jen mírně, nejlépe na stupeň rare či medium rare, jinak bude vysušené. Steak můžeme podávat s grilovaným chřestem a rajčatovou salsou. |
4 | Grilovaný chřest: zelený chřest krátce opečeme na grilu a potom několik minut marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a pepře. |
5 | Rajčatová salsa: Dobře vyzrálá rajčata omyjeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pak k nim přidáme nasekaný česnek, bazalku, olivový olej, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme a necháme v lednici 2 až 3 hodiny uležet. |