Jednoduchý recept

Steaky z tuňáka s chřestem a rajčatovou salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63826
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
150 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
500 g Tuňák obecný
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
1% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 246 mg
55% Bílkoviny 31 g

Steaky z tuňáka s chřestem a rajčatovou salsou postup přípravy receptu:

1

Vyšší steaky z tuňáka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Můžeme je ještě zlehka posypat lístky čerstvého tymiánu (nebo jinou bylinkou.)

2

Rozpálíme gril (nebo pánev) a steaky z obou stran zprudka opečeme – jen krátce, asi 2 minuty z každé strany.

3

Maso by mělo být propečené jen mírně, nejlépe na stupeň rare či medium rare, jinak bude vysušené. Steak můžeme podávat s grilovaným chřestem a rajčatovou salsou.

4

Grilovaný chřest: zelený chřest krátce opečeme na grilu a potom několik minut marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a pepře.

5

Rajčatová salsa: Dobře vyzrálá rajčata omyjeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pak k nim přidáme nasekaný česnek, bazalku, olivový olej, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme a necháme v lednici 2 až 3 hodiny uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept