Recept

Mátový fondán v čokoládě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 63827
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

450 g Čokoláda hořká
2 polévková lžíce Cukr moučkový
450 g Fondán
0,5 kávová lžička Invertáza
0,8 kávová lžička Peprmintová příchuť

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 279kJ
13% Sacharidy 48 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 24 mg
3% Bílkoviny 2 g

Mátový fondán v čokoládě postup přípravy receptu:

1

Poprášíme si ruce a pracovní desku moučkovým cukrem. Důkladně prohněteme fondán s peprmintovou příchutí a invertázou. Utvoříme z fondánu 70 kuliček o průměru asi 1,5 cm. Kuličky pokládáme na plech, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. každou kuličku mírně přimáčkneme, tím vytvoříme kolečka o průměru asi 2 cm. Plech dáme do chladničky a necháme bonbony ztuhnout.

2

Ztuhlé bonbony máčíme v temperované čokoládě, pak je necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Když na některých prosvítá z čokolády fondán, namočíme je do čokolády znovu, protože náplň změkne a vytekla by. Když čokoláda úplně ztuhne, uložíme bonbony do vzduchotěsné nádoby a necháme je 4 - 5 dnů rozležet.

3

Po změknutí můžeme bonbony uchovávat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 14 dní.

Poznámka

Invertáza je přírodní enzym, který po přidání do bonbonů vyrobených z cukru, postupně štěpí molekuly cukru a tím způsobuje měknutí bonbonů. Invertáza působí během 4 - 10 ti dnů, proto je třeba tyto bonbony připravovat předem. Pokud bonbony neuchováváme v pokojové teplotě, ale v chladu, proces se zpomalí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept