Tabouleh z hladkolisté petrželky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tabouleh z hladkolisté petrželky
Tabouleh z hladkolisté petrželky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63828 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Bulgur vařený |
30 g | Cibule červená |
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máta |
30 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Petržel hladkolistá |
30 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 48,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 142,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Máta, Okurka salátová, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bulgur vařený, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tabouleh z hladkolisté petrželky postup přípravy receptu:
1 | Dobře omytou hladkolistou petržel a jarní cibulku nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme omytá rajčata nakrájená na kostičky, oloupanou červenou cibuli nasekanou najemno a předem uvařený bulgur. |
2 | Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a skořicí. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou mátu. Vše zlehka promícháme. |
Poznámka
Mátu můžeme při přípravě vynechat. Tabouleh podáváme k masu, rybám, nebo jako samostatný pokrm, například s pečenou paprikou. Papriku pečeme na grilu, nebo nad plynovým hořákem či na litinové plotýnce, dokud se na ní nedělají puchýře. Sundáme a necháme krátce vychladnout (pokud papriku pečeme v troubě nebo nad hořákem, zabalíme ji na chvíli do fólie nebo alobalu a necháme zapařit, slupka pak půjde lépe sloupnout). Papriku oloupeme, zbavíme semínek a podáváme.