Jednoduchý recept

Tabouleh z hladkolisté petrželky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63828
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Bulgur vařený
30 g Cibule červená
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máta
30 g Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Petržel hladkolistá
30 g Rajčata
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 25 kcal
Kilojoule 103kJ
1% Sacharidy 2 g
2% Tuky 2 g
3% Sodík 60 mg
1% Bílkoviny 0 g

Tabouleh z hladkolisté petrželky postup přípravy receptu:

1

Dobře omytou hladkolistou petržel a jarní cibulku nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme omytá rajčata nakrájená na kostičky, oloupanou červenou cibuli nasekanou najemno a předem uvařený bulgur.

2

Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a skořicí. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou mátu. Vše zlehka promícháme.

Poznámka

Mátu můžeme při přípravě vynechat. Tabouleh podáváme k masu, rybám, nebo jako samostatný pokrm, například s pečenou paprikou. Papriku pečeme na grilu, nebo nad plynovým hořákem či na litinové plotýnce, dokud se na ní nedělají puchýře. Sundáme a necháme krátce vychladnout (pokud papriku pečeme v troubě nebo nad hořákem, zabalíme ji na chvíli do fólie nebo alobalu a necháme zapařit, slupka pak půjde lépe sloupnout). Papriku oloupeme, zbavíme semínek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept