Recept

Bryndzové brambory s cibulkou a uzeným masem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63830
Kategorie: Brambory

Ingredience

Vařené brambory
500 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Smetana 6% (do kávy)
1 kávová lžička Sůl mořská
120 g Sýr Brynza
1 l Voda pitná
Příloha
1 ks Cibulka jarní
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 g Uzené maso vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 678kJ
9% Sacharidy 34 g
61% Tuky 46 g
52% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Bryndzové brambory s cibulkou a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme sůl, kmín, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Měkké uvařené brambory scedíme. Horké brambory posypeme paprikou a přidáme smetanu a brynzu. Pak je důkladně s brynzou promícháme.

2

Mezitím, než se uvařily brambory, očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Libové vařené uzené maso nakrájíme na proužky nebo kostičky.

3

V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme uzené maso, promícháme a krátce společně restujeme.

4

Brynzové brambory na talířích ozdobíme cibulkou s uzeným masem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept