Jednoduchý recept

Jahodový sorbet

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63831

Ingredience

1 ks Citrony
250 g Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 200kJ
21% Sacharidy 75 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jahodový sorbet postup přípravy receptu:

1

Z cukru a stejného dílu vody připravíme tzv. rozvar - vodu s cukrem v kastrůlku přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Potom rozvar zchladíme. (Část cukru můžeme nahradit glukózou či fruktózou.)

2

Do rozvaru přidáme omyté rozmixované ovoce a šťávu vymačkanou z celého citronu. Pokud má ovoce drobná zrníčka, můžeme je po rozmixování ještě propasírovat - není to však nutné. Směs necháme vychladit ve strojku na zmrzlinu, nebo v nižší krabičce či kovové misce, a po vychladnutí dáme zmrazit do mrazničky. Občas směs promícháme, aby se netvořily větší ledové krystalky.

Poznámka

Můžeme použít i jiné ovoce, např. maliny, borůvky.. Sorbet podáváme ozdobený čerstvým ovocem, mátou nebo meduňkou. Existuje ještě další trik, aby byl sorbet hladší. Mraženou směs vyklopíme z krabičky či misky, roztlučeme ji, vložíme do mixéru, vymixujeme dohladka. Pak ji přelijeme zpět do krabičky a dáme znovu zmrazit, nejlépe do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept