Jednoduchý recept

Pyré z hrášku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63834

Ingredience

400 g Hrášek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
6% Sacharidy 20 g
29% Tuky 21 g
3% Sodík 66 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pyré z hrášku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nasekanou šalotku necháme zesklovatět na másle. Přidáme k ní zelený hrášek (nejlépe čerstvý, použít můžeme ale i mražený), přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podle chut osolíme a opepříme. Vše rozmixujeme kuchyňským mixérem na hladké pyré.

2

Pokud nám vadí zbytky slupek, můžeme pyré ještě propasírovat přes sítko.

Poznámka

Hráškové pyré můžeme použít jako nádivku do nudlových taštiček nebo jím doplnit nejrůznější druhy masa nebo ryb, například srnčí hřbet „sous vide“:

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept