Pyré z hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré z hrášku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63834 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
400 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 328,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pyré z hrášku postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nasekanou šalotku necháme zesklovatět na másle. Přidáme k ní zelený hrášek (nejlépe čerstvý, použít můžeme ale i mražený), přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podle chut osolíme a opepříme. Vše rozmixujeme kuchyňským mixérem na hladké pyré. |
2 | Pokud nám vadí zbytky slupek, můžeme pyré ještě propasírovat přes sítko. |
Poznámka
Hráškové pyré můžeme použít jako nádivku do nudlových taštiček nebo jím doplnit nejrůznější druhy masa nebo ryb, například srnčí hřbet „sous vide“: