Jednoduchý recept

Sýrovo-špenátová příloha

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63835
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Vařený špenát
300 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Vařený hrášek
4 polévková lžíce Hrášek mražený
300 ml Voda pitná
Ostatní suroviny
1 ks Avokádo
2 stroužek Česnek
1 ks Cibulka lahůdková
4 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl mořská
30 g Sýr Fontina

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 658kJ
3% Sacharidy 10 g
16% Tuky 12 g
18% Sodík 361 mg
11% Bílkoviny 6 g

Sýrovo-špenátová příloha postup přípravy receptu:

1

Omyté listy špenátu vložíme do vroucí osolené vody, krátce, jen 1 minutu povaříme, pak je scedíme a odkapané pokrájíme na tenké proužky.

2

V malém kastrólku přivedeme k varu vodu, nasypeme do něj mražený hrášek, který po 1 minutě vaření scedíme a necháme v sítu odkapat. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Avokádo omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecku, pak ho oloupeme a pokrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle,

3

V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přídáme špenát, sůl, pepř, směs promícháme a pod poklicí špenát dusíme 4-5 minut.

4

Pak přimícháme hrášek, avokádo, sýr, směs dobře promícháme a pánev odstavíme z plotny.

5

Nakonec, když špenát vychladne, přimícháme smetanový jogurt a podle chuti přílohu dosolíme.

Poznámka

Špenátovou přílohu podáváme jak k pečenému nebo vařenému masu, tak k různým druhům pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept