Recept

Žampiony s červenou čočkou, cibulkou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63837

Ingredience

1 ks Cibulka lahůdková
5 polévková lžíce Hrášek mražený
1 polévková lžíce Olej sezamový
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
170 g Sýr balkánský
0,5 kávová lžička Sůl mořská
300 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Česnek medvědí
200 g čočka červená vařená
300 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 682kJ
3% Sacharidy 9 g
15% Tuky 11 g
53% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 9 g

Žampiony s červenou čočkou, cibulkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na plátky. Lahůdkovou cibulku očistíme, nakrájíme na tenké kroužky, zelenou nať si odložíme do misky. V kastrólku si přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek, vaříme ho 1 minutu, pak ho scedíme a necháme okapat. Petrželku kudrnku a kousek listu česneku medvědího omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky.

2

V pánvi si na rozpáleném oleji krátce orestujeme plátky žampiónů, přidáme k nim pokrájenou bílou část cibulky a společně smažíme za stálého míchání 2-3 minuty. Pak žampióny podle chuti osolíme a opepříme.

3

Uvařenou teplou červenou čočku dáme do mísy, přidáme žampióny s cibulkou, balkánský sýr, hrášek, petrželku a medvědí česnek. Vše v míse promícháme, podle potřeby dosolíme a hned teplý salát dáme do misek. Posypeme zelenou natí cibulky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept