Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63840 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Lilek |
3 špetka | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Sůl na vypocení lilku | |
---|---|
1 kávová lžička | Sůl |
Na obalení a sýrová náplň | |
1,5 ks | Kukuřičné lupínky Natural |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
20 g | Rajčata sušená sterilovaná |
2 polévková lžíce | Řecký jogurt |
60 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
50 g | Sýr kozí |
1 ks | Vejce slepičí |
Zelenina na oblohu | |
4 ks | Rajčata |
100 g | Salát ledový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 499,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Pepř bílý, Sůl, Sůl, Rajčata sušená sterilovaná, Sýr kozí, Vejce slepičí, Rajčata, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Řecký jogurt, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičné lupínky Natural nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem postup přípravy receptu:
1 | Z omytého lilku odkrojíme okvětní část se stopkou, nakrájíme z něj 8 plátků silných 1cm. Plátky osolíme a necháme je "vypotit" asi 10-15 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. |
2 | Kukuřičné lupínky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Vzniklou strouhanku dáme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce s jogurtem. Přírodní kozí sýr a Hermelín pokrájíme po 4 plátkách. Sušené nakládané rajče pokrájíme na tenké proužky. |
3 | Přibližně po 10-15 minutách plátky omyjeme a osušíme. Pak je posypeme pepřem a znovu je osolíme. Na tácek dáme 4 plátky lilku, na něj poklademe plátky kozího sýru a plátky Hermelínu. Sýr posypeme pepřem 4 barev, pokryjeme ho kousky sušeného rajčete, zakryjeme zbývajícími plátky lilku a přitiskneme vše k sobě. Takto připravené 4 řízečky potřeme vajíčkem a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Zajistíme je párátky a poklademe je na plech s pečícím papírem. |
4 | Plech s řízečky vložíme do předehřáté trouby a pečeme je dozlatova přibližně 35-40 minut. Přibližně po 20 minutách pečení řízečky opatrně obrátíme, aby byly stejnoměrně upečené. |
5 | Než se lilek upeče, omyjeme listy salátu, vodu z nich setřepeme a dáme je na talíře. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky a ozdobně je poklademe na listy salátu. |
6 | Upečené lilkové řízečky poklademe na salát a hned horké servírujeme. Dobrou chuť. |
Vypadá to skvěle