Pohankové placičky s cuketou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové placičky s cuketou a bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63842 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Vařená pohanka | |
---|---|
125 g | Pohanka |
250 ml | Voda pitná |
Ostatní ingredience na těsto | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Mouka pohanková |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
Na posypání válu | |
1 polévková lžíce | Mouka pohanková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 446,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 400,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pohanka, Voda pitná, Česnek, Cuketa, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Sýr Eidam cihla 30%, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové placičky s cuketou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Pohanku několikrát dobře promyjeme v teplé vodě, dáme ji do kastrólku, zalijeme vodou (v poměru 1:2) a uvaříme doměkka. |
2 | Do mísy najemno nastrouháme omytou cuketu i se slupkou. Omyjeme si snítku tymiánu a petrželky. Drobné lístky z bylinek posekáme nadrobno a s prolisovanými stroužky česneku je přidáme k cuketě. Nakonec přidáme uvařenou pohanku, mírně rozšlehaná vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, podle chuti sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku těsto odpočinout. Pokud by těsto bylo řidší, přimícháme 1-2 lžíce pohankové mouky. |
3 | Troubu si předehřejeme na 195°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 8 dílů, z každého vytvarujeme malou placičku. Poklademe je na připravený plech a dáme do předehřáté trouby. |
4 | Pečeme je do zlatova, až zlatohněda, přibližně 35 minut. |
5 | Placičky podáváme teplé, můžeme je jíst i studené. |
Poznámka
Podáváme k nim čerstvou zeleninu: hlávkový salát, okurky, rajčata. Placičky můžeme podávat jako přílohu k dušenému masu.