Jednoduchý recept

Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63843
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Bulgur
1 kávová lžička Citrónová šťáva
1,5 kávová lžička Cukr třtinový
120 g Jogurt bílý
1 ks Kedlubna
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Omáčka sójová
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Řepa Červená Bio
1 kávová lžička Sůl mořská
40 g Sýr Feta
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 588kJ
7% Sacharidy 26 g
4% Tuky 3 g
29% Sodík 581 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru postup přípravy receptu:

1

Hodinu před přípravou dáme bulgur (celozrnná pšenice) do kastrólu, přimícháme do něj 1 lžičku sójové omáčky, zalijeme ho horkou vodou v poměru 1:3 a necháme nabobtnat.

2

Omytou červenou řepu a kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K zelenině přidáme pár kapek olivového oleje, sůl, cukr, pepř, citrónovou šťávu, nabobtnalý bulgur a vše dobře promícháme. Na zjemnění chuti přimícháme do salátu lahodný smetanový jogurt.

3

Salát v miskách posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept