Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru
Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63843 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Bulgur |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
1,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
120 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kedlubna |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Řepa Červená Bio |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
40 g | Sýr Feta |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 226,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 32,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cukr třtinový, Jogurt bílý, Kedlubna, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Řepa Červená Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru postup přípravy receptu:
1 | Hodinu před přípravou dáme bulgur (celozrnná pšenice) do kastrólu, přimícháme do něj 1 lžičku sójové omáčky, zalijeme ho horkou vodou v poměru 1:3 a necháme nabobtnat. |
2 | Omytou červenou řepu a kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K zelenině přidáme pár kapek olivového oleje, sůl, cukr, pepř, citrónovou šťávu, nabobtnalý bulgur a vše dobře promícháme. Na zjemnění chuti přimícháme do salátu lahodný smetanový jogurt. |
3 | Salát v miskách posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme. |