Recept

Bábovka z ovesných vloček a akátového medu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63847

Ingredience

Na vytření a vysypání formy
1 polévková lžíce Mouka bezlepková Mantler
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 polévková lžíce Brusinky sušené
1 polévková lžíce Citrónová kůra
2 ks Jablka
220 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
4 polévková lžíce Med akátový
2 polévková lžíce Olej kokosový
510 g Ovesné vločky
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
11% Sacharidy 41 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 70 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bábovka z ovesných vloček a akátového medu postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 160°C. Klasickou bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Pokud máme silikonovou formu, použijeme ji.

2

Dobře promyté vločky necháme okapat, pak je dáme do mixéru, přidáme nastrouhané jablka bez slupek a rozmixujeme je.

3

Ovesnou směs dáme do mísy, přidáme 2 vejce, 1 žloutek, tekutý med, nadrobno pokrájené ořechy, promyté pokrájené sušené brusinky, strouhaný kokos, nastrouhanou citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, jedlou sodu a olej. Směs promícháme, pak přidáme bílý jogurt a znovu těsto důkladně promícháme. Z jednoho bílku vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme zlehka do těsta, které vlijeme do bábovkové formy.

4

Bábovku vložíme do středu vyhřáté trouby a pečeme ji přibližně 50 minut dozlatova. Upečenou bábovkku necháme mírně vychladnout, pak ji vyklopíme a po úplném vychladnutí krájíme na porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept