Recept

Růžičková kapusta v bešamelové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6385

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Kapusta růžičková
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
150 g Sýr Eidam cihla 45%
1 špetka Sůl
250 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 812kJ
5% Sacharidy 20 g
35% Tuky 27 g
23% Sodík 452 mg
53% Bílkoviny 30 g

Růžičková kapusta v bešamelové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kapustičky očistíme a vaříme asi 5min ve vodě se šťávou z půlky citronu. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně, za stálého míchání ji zalijeme vlažným mlékem, ochutíme solí, pepřem a asi 10min na mírném ohni provaříme.

4

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu kapustiček, na ně nasypeme na kostičky nakrájenou šunku, nalijeme polovinu bešamelové omáčky, posypeme polovinou sýra a ve stejném pořadí vše zopakujeme. Povrch posypeme vločkami másla a zbytkem sýra.

5

Pečeme asi 15min dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept