Růžičková kapusta v bešamelové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta v bešamelové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6385 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Kapusta růžičková |
40 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 82,9mg |
Draslík | 112,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Strouhanka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta v bešamelové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kapustičky očistíme a vaříme asi 5min ve vodě se šťávou z půlky citronu. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně, za stálého míchání ji zalijeme vlažným mlékem, ochutíme solí, pepřem a asi 10min na mírném ohni provaříme. |
4 | Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu kapustiček, na ně nasypeme na kostičky nakrájenou šunku, nalijeme polovinu bešamelové omáčky, posypeme polovinou sýra a ve stejném pořadí vše zopakujeme. Povrch posypeme vločkami másla a zbytkem sýra. |
5 | Pečeme asi 15min dozlatova. |