Recept

Řezy z kokosu, ovesných vloček s medovo-citrónovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63853
Kategorie: Řezy

Ingredience

2 polévková lžíce Citrónová kůra
2 ks Jablka
3 polévková lžíce Jogurt bílý
125 g Kokos - mletý (Kopra)
2 polévková lžíce Med pampeliškový
250 g Ovesné vločky
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Citrónová náplň
4 ks Citrony
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Med pampeliškový
7 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 583kJ
12% Sacharidy 43 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 119 mg
20% Bílkoviny 11 g

Řezy z kokosu, ovesných vloček s medovo-citrónovým krémem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si citrónovou náplň:

2

Do misky rozklepneme čerstvá vejce, přidáme máslo, nastrouhanou kůru ze 3 omytých a osušených citrónů, citrónovou šťávu ze 4ks citrónů, pampeliškový med, Maizenu (kukuřičný škrob) a vše utřeme do pěny. Pak do utřené pěny přimícháme strouhaný kokos.

3

Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.

4

Strouhaný kokos, ovesné výběrové vločky a nastrouhaná oloupaná jablka v mixéru rozmixujeme na jemnější směs. Pak ji dáme do mísy, přidáme špetku soli, jedlou sodu, vajíčko, tekutý pampeliškový med, citrónovou kůru a jogurt. Těsto dobře promícháme a vylijeme na připravený plech. Korpus pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Poté plech s korpusem vytáhneme z trouby, citrónovou náplň rozetřeme po korpusu a vložíme koláč zpět do trouby. Snížíme teplotu na 150°C a pečeme dal dalších 20-25 minut.

5

Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak ho nakrájíme na kostky, které odložíme do chladničky na 3-5 hodin.

6

Před podáváním řezy ozdobíme nakrájenými, velmi tenkými plátky citrónu.

Poznámka

K upečení těchto řezů použijeme chemicky neošetřené citróny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept