Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 67 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63857
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

450 g Čokoláda hořká
520 g Cukr krupice
40 g Kukuřičný sirup
450 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,513 kcal
Kilojoule 6 331kJ
42% Sacharidy 150 g
135% Tuky 101 g
8% Sodík 157 mg
11% Bílkoviny 6 g

Anglické tofé postup přípravy receptu:

1

Silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji, vyložíme pečicí plech.

2

Nalijeme vodu do rendlíku o objemu 3,6 litru, přidáme světlý kukuřičný sirup, máslo sůl a cukr a mícháme na středně silném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Velkým navlhčeným štětcem setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů. Přivedeme k varu a do sirupu vložíme cukrářský teploměr.

3

Zahříváme až do teploty 149 °C a pak směs nalijeme v tenké vrstvě na připravený pečicí plech. Několik minut ji necháme tuhnout a dokud je hmota ještě ohebná, nožem, nebo rádélkem na pizzu naznačíme na povrchu obdélníky o rozměrech 5 x 2,5 cm. Potom necháme tofé vychladnout do pokojové teploty.

4

Po vychladnutí tofé opatrně nalámeme podle naznačených čar. Takto získáme 25 tyčinek. Podáváme je samotné, nebo částečně, či zcela namáčené v rozehřáté, temperované čokoládě. Na čokoládě můžeme pomocí vidličky vytvářet ozdobné vzory. Ve vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti tyčinky vydrží až 14 dní.

Poznámka

K tomuto tofé se výborně hodí pražené ořechy, které dodají další chuť a křupavost. Je jen na nás, jaké ořechy zvolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept