Tofé s lískovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofé s lískovými oříšky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63858 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kukuřičný sirup |
225 g | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy lískové |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 114,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy lískové, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičný sirup nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tofé s lískovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem. |
2 | Máslo nakrájené na kostičky vložíme do středně velkého rendlíku a zahříváme na středně silném ohni, dokud se téměř všechno nerozehřeje. Přidáme vodu, kukuřičný sirup a cukr, suroviny promícháme a ohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme jím roztok ze stěny rendlíku. Přivedeme roztok k varu, vložíme do rendlíku cukrářský teploměr a za občasného míchání zahřejeme na 146 °C. |
3 | Odstavíme rendlík a vmícháme lžičku mleté skořice. Přidáme nahrubo nakrájené lískové oříšky a důkladně zamícháme. Ve stejnoměrné tenké vrstvě pak tofé nalijeme na pečicí plech. Uhladíme a při pokojové teplotě necháme asi hodinu ztuhnout. Ztuhlé tofé nalámeme na kousky a můžeme podávat. Tímto postupem získáme asi 450 gramů lahodného tofé, které v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladnějším pokoji vydrží až 14 dní. Ve vlhku tofé během jednoho týdne změkne a bude lepkavé. |