Vaječina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječina
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63861 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
80 g | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 547,9mg |
Draslík | 256,4mg |
Vláknina | 300,0mg |
Vitamín A | 840,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječina postup přípravy receptu:
1 | Pažitku nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, vejce rozšleháme. |
2 | Máslo rozehřejeme na pánvi, vsypeme slaninu a restujeme. Poté vlijeme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Vejce před podáváním osolíme. Podáváme posypané pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.