Celozrnné zázvorky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné zázvorky
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63863 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
350 g | Med včelí |
420 g | Mouka celozrnná špaldová |
55 g | Mouka ovesná |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Na pomoučení válu | |
2 polévková lžíce | Mouka špaldová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 17,8mg |
Draslík | 37,0mg |
Vláknina | 518,3mg |
Vitamín A | 17,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka celozrnná špaldová, Mouka ovesná, Mouka špaldová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné zázvorky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme celozrnnou a ovesnou mouku. Nakrájíme do ní na kostičky změklé máslo, přidáme med, vejce, mletý zázvor a kypřící prášek. Vše dobře promícháme a na pomoučeném vále vypracujeme rukama vláčné těsto. Vytvarujeme ho do válečku a dáme do chladničky na 1-2 hodiny odpočinout. |
2 | Troubu si předehřejeme na 165-170°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále vyválíme na placku silnou asi do 3mm. Z těsta vykrajovací formičkou vykrojíme potřebné tvary (srdíčka, květy apod.). Vykrojené zázvorky potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 10-12 minut dozlatova. |
3 | Zázvorky podáváme vychladlé, nechutnější jsou 1-2 dny odleželé. |