Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63863

Ingredience

Těsto
0,5 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
350 g Med včelí
420 g Mouka celozrnná špaldová
55 g Mouka ovesná
125 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zázvor mletý
Na pomoučení válu
2 polévková lžíce Mouka špaldová

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 468kJ
5% Sacharidy 19 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 6 mg
3% Bílkoviny 2 g

Celozrnné zázvorky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme celozrnnou a ovesnou mouku. Nakrájíme do ní na kostičky změklé máslo, přidáme med, vejce, mletý zázvor a kypřící prášek. Vše dobře promícháme a na pomoučeném vále vypracujeme rukama vláčné těsto. Vytvarujeme ho do válečku a dáme do chladničky na 1-2 hodiny odpočinout.

2

Troubu si předehřejeme na 165-170°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále vyválíme na placku silnou asi do 3mm. Z těsta vykrajovací formičkou vykrojíme potřebné tvary (srdíčka, květy apod.). Vykrojené zázvorky potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 10-12 minut dozlatova.

3

Zázvorky podáváme vychladlé, nechutnější jsou 1-2 dny odleželé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept