Recept

Proteinový biskupský chlebíček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63864
Kategorie: Sladké chlebíčky

Ingredience

Na vytření formy
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
25 g Ananas kandovaný
25 g Brusinky
1 ks Citrony
25 g Hrozinky
1 kávová lžička Kardamom mletý
2 polévková lžíce Kokosová moučka
1 kávová lžička Kypřící prášek bezlepkový
20 g Mandle
25 g Meruňky sušené
140 g Mouka ovesná
20 g Ořechy vlašské
1 ks Pomeranče
60 g PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 688kJ
6% Sacharidy 23 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 71 mg
12% Bílkoviny 7 g

Proteinový biskupský chlebíček postup přípravy receptu:

1

Formu "srnčí hřbet" vytřeme olejem. Omyté sušené brusinky, hrozinky, meruňky a ananas pokrájíme na malé kousky. Troubu si předehřejeme na 160°C.

2

Do mísy dáme jemnou ovesnou mouku, kokosovou mouku, proteinový prášek, špetku soli, kypřící prášek, egyptský pepř (kardamom) a z chemicky neošetřeného citrónu a pomeranče kůru, kterou si pokrájíme na drobné kostičky. Směs promícháme. Pak přidáme pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, sušené ovoce, celá 2 vejce a tuhý sníh vyšlehaný ze dvou bílku.

3

Dobře vypracované těsto dáme do formy, kterou vložíme do středu předehřáté trouby. Chlebíček pečeme přibližně 25-60 minut dozlatova.

4

Upečený biskupský chlebíček chvíli necháme vychladnout, pak ho vyklopíme z formy na tác. Když je úplně vychladlý, nakrájíme z něj plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept