Proteinová zmrzlina z batátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Proteinová zmrzlina z batátu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63868 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
250 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 ks | Broskve |
4 polévková lžíce | Čokoláda 70% kakao |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
30 g | PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ |
4 polévková lžíce | Sirup javorový |
200 ml | Smetana 6% (do kávy) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 346,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Broskve, Oříšky piniové, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 70% kakao, Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Proteinová zmrzlina z batátu postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté batáty (nebo jeden větší) dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Sladké brambory podle velikosti pečeme 30-45 minut. Upečené po vychladnutí oloupeme, pokrájenou dužinu dáme do mixéru, přidáme smetanu, čokoládový protein a kompotovanou loupanou broskev. Směs rozmixujeme na kaši, dáme ji pak do krabičky, uzavřeme a vložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky. |
2 | Zmrzlou směs před podáváním necháme asi 5 minut povolit, pak ji rozmixujeme, zamícháme do ní kousky kvalitní čokolády a piniové oříšky (2 lžíce). |
3 | Zmrzlinu dáme do misek, posypeme ji piniovými oříšky (2 lžíce), pokapeme javorovým sirupem a hned servírujeme. |