Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63871
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

225 g Čokoláda hořká
200 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kukuřičný sirup
350 g Mandle
225 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 328kJ
11% Sacharidy 39 g
57% Tuky 43 g
4% Sodík 79 mg
16% Bílkoviny 9 g

Mandlové tofé postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C. Vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem silikonovou podložkou, nebo alobalem a na něj rozložíme celé mandle. Pražíme je v troubě, dokud nezezlátnou a nezačnou vonět. Necháme je zchladnout na pokojovou teplotu a 159 gramů jich nadrobno nakrájíme, nebo rozmixujeme.

2

Vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem silikonovou podložkou, nebo alobalem, který postříkáme olejem ve spreji.

3

Na kostičky nakrájené máslo vložíme do středně velkého rendlíku a zahříváme je na středně silném ohni dokud se téměř všechno nerozehřeje. Přidáme teplou vodu, světlý kukuřičný sirup, sůl a cukr, suroviny mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme roztok ze stěny rendlíku. Přivedeme roztok k varu a vložíme do něj cukrářský teploměr. Za občasného míchání zahřejeme na 115 °C.

4

Přidáme do rendlíku zbytek celých mandlí ( 200 g ). Po přidání mandlí se může směs začít rozdělovat, nepřestáváme míchat a hmotu mírně zahříváme, dokud se znovu nespojí. Tofé za stálého míchání zahřejeme na 146 °C. Ke konci ohřívání mohou být mandle cítit a začít praskat, hmota bude zlatohnědá.

5

Ve stejnoměrné vrstvě nalijeme tofé na připravený pečicí plech a vrstvu uhladíme. Při pokojové teplotě necháme asi 5 minut chladnout a poté je posypeme zhruba polovinou nadrobno nakrájené tmavé čokolády. Čokoláda se na teplém tofé rozehřeje a změkne. Když je dostatečně rozehřátá, rozetřeme ji po celé ploše tofé a zasypeme polovinou nakrájených mandlí, které do čokolády opatrně zatlačíme.

6

Uložíme plech na 20 minut do chladničky a jakmile čokoláda ztuhne, tofé z čokoládou obrátíme a odstraníme alobal nebo silikonovou podložku. V mikrovlnné troubě rozehřejeme zbývající nakrájenou čokoládu a tofé jí potřeme. Čokoládu zasypeme zbývajícími pokrájenými mandlemi a na plechu uložíme do chladničky, necháme asi dvacet minut tuhnout. Poté můžeme tofé nakrájet na jednotlivé porce.

7

Tímto postupem získáme asi 730 gramů tofé, které nám v uzavřené vzduchotěsné nádobě, při teplotě chladného pokoje, vydrží až dva týdny. Ve vlhkém prostředí může tofé změknout a bude lepkavé.¨

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept