Recept

Domácí pohankovo-skořicové sušenky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63876

Ingredience

3 polévková lžíce Med akátový
200 g Mouka pohanková
2 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
2 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl mořská
2 polévková lžíce Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 214kJ
3% Sacharidy 10 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 13 mg
2% Bílkoviny 1 g

Domácí pohankovo-skořicové sušenky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 170°C. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, promícháme ji se skořicí, zázvorem, solí, tekutým medem, vlahým olejem a vlahou vodou. Těsto dobře zpracujeme, vytvarujeme z něj na vále váleček, který vložíme mezi dva listy papíru na pečení. Válečkem těsto rozválíme na tenký obdélník o síle 3mm.

2

Vrchní papír z těsta odložíme, spodní list papíru s těstem přeneseme na pečící plech. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky. Každou neupečenou sušenku ozdobně propícháme vidličkou a plech vložíme do středu trouby. Sušenky pečeme dozlatova 20-25 minut.

3

Upečené sušenky necháme vychladnout, pak je od sebe oddělíme. Sušenky jsou báječně křupavé. Uchováváme je v uzavřené dóze, aby nenavlhly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept