Domácí pohankovo-skořicové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí pohankovo-skořicové sušenky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63876 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Med akátový |
200 g | Mouka pohanková |
2 polévková lžíce | Olej Heliol jedlý |
2 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl mořská |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,4mg |
Vláknina | 24,6mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Skořice mletá, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Med akátový, Mouka pohanková, Olej Heliol jedlý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí pohankovo-skořicové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 170°C. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, promícháme ji se skořicí, zázvorem, solí, tekutým medem, vlahým olejem a vlahou vodou. Těsto dobře zpracujeme, vytvarujeme z něj na vále váleček, který vložíme mezi dva listy papíru na pečení. Válečkem těsto rozválíme na tenký obdélník o síle 3mm. |
2 | Vrchní papír z těsta odložíme, spodní list papíru s těstem přeneseme na pečící plech. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky. Každou neupečenou sušenku ozdobně propícháme vidličkou a plech vložíme do středu trouby. Sušenky pečeme dozlatova 20-25 minut. |
3 | Upečené sušenky necháme vychladnout, pak je od sebe oddělíme. Sušenky jsou báječně křupavé. Uchováváme je v uzavřené dóze, aby nenavlhly. |