Recept

Kokosový koláč s krémem a lesními jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63878

Ingredience

Na vytření a vysypání formy
1 polévková lžíce Kokosová moučka
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
200 g Jablečné pyré s broskvemi
125 g Kokos - mletý (Kopra)
220 g Kokosová moučka
1 kávová lžička Kypřící prášek bezlepkový
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl mořská
3 ks Vejce slepičí
Krém
150 ml Jogurt bílý
3 polévková lžíce Med včelí
220 ml Sýr Lučina - termizovaný
1 kávová lžička Tresť vanilková
Na ozdobu
160 g Jahody lesní

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 818kJ
10% Sacharidy 37 g
36% Tuky 27 g
7% Sodík 132 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kokosový koláč s krémem a lesními jahodami postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.

2

Připravíme si těsto: do mísy nasypeme kokosovou mouku, přidáme k ní strouhaný kokos, sůl´a sypkou směs promícháme s kypřícím práškem, pak přimícháme žloutky, jablečné pyré, med a olej. Vše dobře promícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Vylejeme ho do připravené formy a vložíme do středu předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.

3

Upečený korpus necháme vyhladnout. Omyté lesní jahody necháme okapat a oschnout.

4

Připravíme si krém: v misce si metličkou vyšleháme jogurt s Lučinou, vanilkovým extraktem a medem do hladkého krému.

5

Dort dáme na mísu, polejeme ho krémem a posypeme jahodami. Pak ho nakrájíme na porce a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept