Kořeněné tofé s arašídovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné tofé s arašídovou pomazánkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63879 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
130 g | ARA Arašídy v medu |
270 g | Arašídová pomazánka |
0,3 kávová lžička | Chilli paprička |
170 g | Čokoláda mléčná |
200 g | Cukr krupice |
100 g | Kukuřičný sirup |
0,1 kávová lžička | Soda jedlá |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 199,5mg |
Vláknina | 967,1mg |
Vitamín A | 28,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Čokoláda mléčná, Cukr krupice, Soda jedlá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny ARA Arašídy v medu, Kukuřičný sirup nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné tofé s arašídovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji. |
2 | Nalijeme vodu do středně velkého rendlíku, přidáme světlý kukuřičný sirup a cukr. Na středně velkém ohni ohříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme vzniku krystalů. Přivedeme k varu a vložíme do rendlíku cukrářský teploměr. |
3 | Zahříváme sirup až do teploty 152 °C, odstavíme rendlík a do sirupu vmícháme hrubou arašídovou pomazánku, jedlou sodu a čtvrt lžičky mletých uzených chilli papriček. Soda způsobí, že směs začne pěnit a bublat. Jakmile se tak stane, vmícháme do ní nahrubo nakrájené arašídy v medu. |
4 | V tenké vrstvě nalijeme tofé na připravený pečicí plech a vrstvu uhladíme tak, aby byla opravdu tenká a stejnoměrná. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě asi 45 minut, po ztuhnutí potřeme temperovanou mléčnou čokoládou, necháme ji ztuhnout a pak můžeme tofé nakrájet, nebo nalámat na kousky. |
5 | Tofé zabalíme do potravinářské folie a vložíme do vzduchotěsné nádoby, ve které při pokojové teplotě vydrží až 14 dní. |