Salát tuňákový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát tuňákový
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6388 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
10 ks | Olivy černé |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř citronový |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 407,5mg |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olivy černé, Pepř citronový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát tuňákový postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a nakrájíme okurku, rajčata a papriku. |
2 | Smícháme a přidáme natrhaný salát, olivy a tuňáka. |
3 | Do sklenice s víčkem dáme suroviny na zálivku - citron, olej, hořčice. |
4 | Doplníme studenou vodou, zavíčkujeme a protřepeme. |
5 | Zalijeme salát zálivkou. |
Poznámka
z citronu vymačkáme šťávu