Banánové cookies - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánové cookies
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63881 |
Kategorie: | Cookies |
Ingredience
2 ks | Banány |
2 polévková lžíce | chia |
4 polévková lžíce | Jablečné pyré s broskvemi |
2 špetka | Kypřící prášek bezlepkový |
220 g | Mouka ovesná |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
200 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 257,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 21,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Olej sezamový, Ovesné vločky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jablečné pyré s broskvemi, Mouka ovesná, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny chia, Kypřící prášek bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Banánové cookies postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Na suché pánvi opražíme ovesné vločky dozlatova, pak je v mixéru rozdrtíme. Promícháme je v míse s rozmačkanými banány, ovesnou moukou promíchanou s kypřícím práškem, solí, olejem, chia semínky a jablečným pyré. Těsto v míse dobře promícháme, mělo by být polotuhé. |
2 | Lžicí klademe na pečící papír malé hromádky, které trochu zmáčkneme, aby jsme vytvořili placatější koláčky. Cookies pečeme dozlatova přibližně 25 minut. |
3 | Podáváme je vychlazené. |